

Parkeren deden we aan het Vrijthof. Altijd gemakkelijk zo een ondergrondse parking al vind ik dat dikwijls wel duur.
Op het Vrijthof zagen we een paar gekke figuren staan. Niet moeilijk, het is bijna carnaval en dat wordt heel erg gevierd in Maastricht. We dachten dat de beelden uit papier mache waren maar ze leken wel uit porselein te zijn.
Rita trakteerde met haar sterrenrestaurant Bongo bon op een lunch bij Tout à Fait. Wat een bofkont ben ik toch ;)


De amuses beloofden alvast dat het lekker ging zijn.


Dan volgde een sushi die bijzonder lekker en fris smaakte en een coquille.
Het interieur van de zaak vond ik wel ok, alleen de rode ledverlichting was niet mijn smaak.

Tijd voor het voorgerecht!
3 soorten vis, het rechter was een tempura, links ervan een artisjok, dan een stukje rauwe vis, boontjes en eentje met fijne groentjes erop. De zalfjes weet ik niet meer, ik heb dan ook niet voor dokter gestudeerd ;)

Het volgend gerechtje was een kabeljauw hete bliksem. Erg lekker!
Rita ging naar het toilet en de ober kwam meteen een praatje slaan zodat ik niet in het niets moest rondkijken. Terwijl hij vertelde plooide hij Rita's serviette mooi in een driehoek en schoof haar stoel naar achter tegen dat ze terug kwam.
We dronken een half literke bru bruisend bij het eten. We wilden nog winkelen en moesten we wijn drinken zouden we te moe worden. Het gekke was, de ober had precies aan ons gezien dat wij geen wijn drinkers waren.

En toen, toen kwam het hoofdgerecht. Tja, dat was nu niet ons ding. Kwarteltje met rode biet, champignons met een mousse van levertjes of zoiets, uitjes en een gelatine achtig iets van foie gras.

De borststukjes waren echt rauw en dat vond ik echt niet lekker. Nu ja smaken verschillen en ons nagerechtje zou dat wel goed maken maar eerst kregen we nog een tussendoortje. Een leuk glaasje met passievrucht en gedroogde kokosnoot. Zooo lekker en heel fris.


We dronken nog de lekkerste cappuccino ooit. Meneer had jaren gewerkt in het Kruisherenhotel waar hij leerde cappuccino's maken.
Hij kwam nog met een tablet vol lekkers waar we nog drie toetjes mochten kiezen en er stond nog een waaiertje met flinterdunne koekjes op tafel. Een Bongo sterrenrestaurant bon kost 125 euro. We dronken een glaasje wijn als aperitief, een flesje water en een koffie en betaalde hiervoor nog eens 42 euro. Voor mij was het een geslaagd etentje ook al vond ik het hoofdgerecht minder.

Na dikke 2 uur aan tafel gezeten te hebben waren we toch wel blij dat we de benen konden strekken al duurde het voor mij niet lang of ik kreeg al pijn aan mijn voeten. Mah Tine toch! Ik droeg tamelijk nieuwe schoenen.

Het was 7 uur toen we terug thuis waren. Ik kocht een heel fleurig sjaaltje van Desigual. Rita was ook blij met haar nieuwe broek en t-shirt.
*Een speciale dank gaat uit naar Rita voor een superleukelachdag en aan de chef van Tout à Fait voor het lekkere eten *
Als je op de foto's klikt kan je ze in een groter formaat bekijken.
1 opmerking:
Wow, niet mis zeg! Dat hoofdgerecht zou mij ook niet aanspreken. Dat vind ik ook altijd vervelend van zo'n verrassingsmenu.
Wij hebben van Kristof & Sofie met kerstmis een Bongo gekregen voor een gastronomisch diner. Moeten we ook maar eens iets voor uitkiezen.
Die ex-kerk ziet er schitterend uit.
Een reactie posten